Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

 Ευρεία σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Νίκο Σηφουνάκη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΥΠΕΚΑ, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε σήμερα, με αντικείμενο την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην οποία μετείχαν οι συναρμόδιοι φορείς αλλά και οι μελετητές και είχε ως στόχο το συντονισμό τους, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, επίλυση των εκκρεμοτήτων και αποφασίστηκε η επίσπευση του χρονοδιαγράμματος εκπόνησης των μελετών. Σύμφωνα με αυτό τον Μάρτιο του 2012 αναμένεται η υποβολή του αιτήματος χρηματοδότησης των έργων από το ΕΣΠΑ και τον Οκτώβριο η δημοπράτησή τους. Τα έργα αφορούν τη μετατόπιση και μερική κάλυψη της παραλιακής λεωφόρου, την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών Καλλιθέας και Μοσχάτου και τη δημιουργία αστικού μητροπολιτικού πάρκου σε συνδυασμό με την κατασκευή προβλητών περιπάτου στην παραλιακή ζώνη. Στη σύσκεψη δρομολογήθηκε η άμεση προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την κεντρική προβλήτα που προβλέπει το master plan του Renzo Piano. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προυπολογισμός των έργων ανάπλασης ανέρχεται σε 215 εκατομμύρια ευρώ.
Σημειώνεται ότι η διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Πειβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων ανάπλασης έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Χωραταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Μαρία Κάλτσα, και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής του ΥΠΟΤ, Γιάννης Πυργιώτης.